Η ``Ακαδημαϊκή και Επιστημονική Αριστεία`` στο 2ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας

Η «Ακαδημαϊκή και Επιστημονική Αριστεία» συμμετέχει στο 2ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας (Athens Science Festival).

Το Athens Science Festival, έρχεται για δεύτερη φορά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν, από τις 17 έως τις 22 Μαρτίου 2015, τον μαγικό κόσμο της Επιστήμης μέσα από ένα πρωτότυπο, διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο, με ελεύθερη είσοδο.

Πραγματοποιείται σε μία έκταση 30 στρεμμάτων, μέσα σε 8 εντυπωσιακές αίθουσες, με τη συμμετοχή 90 συνεργαζόμενων φορέων, μεταξύ αυτών και το ΙΤΥΕ «Διόφαντος», που θα παρουσιάσουν 170 διαφορετικές δράσεις, καλύπτοντας 200 ώρες προγράμματος.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα το βρείτε στο http://www.athens-science-festival.gr

Παρακολουθήστε καθημερινά απο 18-22 Μαρτιου στις 14:00 - 16:00 στο Αμφιθέατρο Αθήνα 9.84, την προβολή Η Ελλάδα «Αριστεύει» Καινοτόμες ιδέες, καταξιωμένοι επιστήμονες, διακεκριμένοι φοιτητές, δραστήριες ερευνητικές ομάδες από όλα τα επιστημονικά πεδία εκπροσωπούνται μέσα από μια συλλογή σύντομων βιντεοπαρουσιάσεων, ενδεικτική της δραστηριότητας των ελληνικών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων, όπως καταγράφεται στο ψηφιακό αποθετήριο της δράσης «Ακαδημαϊκή και Επιστημονική Αριστεία» http://excellence.minedu.gov.gr. Παραγωγή: Ακαδημαϊκή και Επιστημονική Αριστεία, ΥΠΑΙΘ, ΙΤΥΕ «Διόφαντος»

Παρακολουθήστε τον καθ. Γεώργιο Δάσιο (Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστήμιο Πατρών) στο Cafés Scientifiques με θέμα "Μπορούν τα μαθηματικά να βοηθήσουν στην κατανόηση των λειτουργιών του ανθρώπινου σώματος;" στις 19/03/2015, 20:00 - 20:50 στο χώρο Νέοι Φούρνοι

Συμμετάσχετε σε στρογγυλή τράπεζα στις 22/03/2015 με τους Κωνσταντίνο Κορύτσα (Ερευνητής ΚΑΠΕ), Ζωή Λυγερού (Καθηγήτρια, Πανεπιστημίου Πατρών), Μαγδαληνή Κροκυδά (Αν. Καθηγήτρια ΕΜΠ) και Γεώργιο Κοντοπίδη (Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), στο Αμφιθέατρο Αθήνα 9.84, με θέμα Η ελληνική επιστημονική σκέψη βραβεύεται. Τέσσερα παραδείγματα από τους τομείς Ενέργειας, Επιστημών Υγείας, Τροφίμων, και Φαρμάκων από την «Ακαδημαϊκή και Επιστημονική Αριστεία». Συντονιστής: Γιάννης Ριζόπουλος, Δημοσιογράφος, TechTalksCentral Web Radio

Workshop με θέμα: "Συστήματα οικιακής παρακολούθησης ασθενών με νευροεκφυλιστικές ασθένειες", στις 21/03/2015, 16:00 - 17:45 στην αίθουσα Ιnnovathens. Συστήματα απομακρυσμένης οικιακής παρακολούθησης επιτρέπουν τη συλλογή βασικών πληροφοριών περιορίζοντας την ιατρική παρέμβαση ή συμμετοχή. Εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας και φορέσιμες συσκευές θα μπορούσαν να επιτρέψουν την απομακρυσμένη οικιακή παρακολούθηση/εικονικές επισκέψεις, να βελτιώσουν την πρόσβαση και να μειώσουν το κόστος με παράλληλη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας για ασθενείς με νευροεκφυλιστικές νόσους. Συμμετέχουν Αλέξανδρος Τζάλλας (Καθηγητής Εφαρμογών), Μάρκος Τσιπουρας (Επιστημονικός Συνεργάτης), Ιωάννης Τσούλος (Επίκουρος Καθηγητής) και Ευάγγελος Καρβούνης (Επιστημονικός Συνεργάτης) από τη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.