Είστε εδώ:Αρχική/Research Projects/GEN6

GEN6

“Greek IPv6 Pilot”

Η εξάντληση της κεντρικής δεξαμενής IPv4 διευθύνσεων της IANA συνέβη την 3η Φεβρουαρίου του 2011, ενώ παράλληλα η ανάπτυξη του IPv6 στην Ευρώπη δεν έχει προχωρήσει όπως αναμενόταν, θέτοντας έτσι την Ευρώπη σε κίνδυνο διακοπής της ανάπτυξης του Διαδικτύου και της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων. Αυτό ουσιαστικά ισχύει και για το δημόσιο τομέα και τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Το έργο GEN6 έχει μια φιλόδοξη αποστολή για την αντιμετώπιση αυτού του σημαντικού ζητήματος με τη δημιουργία συμπληρωματικών και διαλειτουργικών εθνικών και διασυνοριακών πιλοτικών δράσεων σε διάφορα κράτη της Ε.Ε., προκειμένου να επικυρωθεί και προωθηθεί η ανάπτυξη του IPv6 στις υφιστάμενες Ευρωπαϊκές κυβερνητικές υποδομές, υπηρεσίες και εφαρμογές. Εξειδίκευση, κατευθυντήριες γραμμές, ορθές πρακτικές και μελέτες επιπτώσεων θα πραγματοποιηθούν και θα προταθούν για τη δυναμική διάδοση και αξιοποίηση του IPv6 σε διάφορα στάδια και επίπεδα, συμβάλλοντας έτσι στην ταχύτερη ενσωμάτωση του IPv6 και στα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ε.Ε. και των συνδεδεμένων κρατών.

Στο έργο GEN6 υλοποιούνται 4 διαφορετικές εθνικές πιλοτικές δράσεις, κάποιες από τις οποίες αναπαράγονται με συμπληρωματικό τρόπο σε διάφορες χώρες, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές προσεγγίσεις που ήδη υπάρχουν με το IPv4:

  • Υποστήριξη IPv6 σε δικτυακές υποδομές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία, Τσεχία και Τουρκία).
  • Υποστήριξη IPv6 στις υπηρεσίες ασφαλείας υπολογιστικού νέφους (Λουξεμβούργο).
  • Υποστήριξη IPv6 στις υπηρεσίες παρακολούθησης της κατανάλωσης ενέργειας σε δημόσια σχολεία (Ελλάδα).
  • Υποστήριξη IPv6 σε περιβάλλοντα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (Σλοβενία).

URL:

gen6.sch.gr www.gen6-project.eu

Πρόσθετες Πληροφορίες

Τελευταία άρθρα από τον/την Διεύθυνση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « M. C. Squared TRIPOD »